Nyári hajápolási tanácsaink!

A forró hónapok alatt hajunk még fokozottabban ki van téve a nap károsító hatásának minta a bőrünk. Mindenki tisztában van a napvédő krémek használatának fontosságával, de mi a helyzet a hajunkkal?

Ahogy a bőrünkre, a hajunkra is károsak az ultra viola sugarak. Szétroncsolják a pigmenteket ezért a haj fakóvá válik, hasonló kémiai folyamat megy végbe mint a szőkítés során. Mindemelett kivonja a haj természetes nedvesség tartalmát emiatt szárazzá és rugalmatlanná válik.

Hasznos tippjeink:

Igyál sok folyadékot, lehetőleg tiszta vizet hogy belülről is hidratáld a bőröd és a hajad.

Ha hosszabb időt kell napon töltened, használj bátran szalmakalapot vagy könnyű, nyári kendőt.

Szárítsd hajadat szabad levegőn, de ne a forró napon. Nyugodtan kipróbálhatod, hogy pár alkalommal mellőzöd a szokásos hajszárítási rituálét.

Úszás után mosd át samponnal a hajad, hogy eltávolítsad a klór vagy só maradványokat mivel ezek fokozottan rongálják.

Minden hajmosásnál használj hajpakolást, nem elegendő a balzsam vagy hajápoló spray.

Soha ne sajnáld az időt az ápolásra, hagyd hatni a terméket a hajadon legalább 10 percig.

UV védelem a hajnak is! Speciális UV szűrős hajvédők, fixálók kimondottan a forró napokra lettek kifejlesztve. A napsütés nem tudja kiszárítani a tincseidet, és a festett szín sem fakul vagy kopik meg, ha naponta használod ezeket. Létezik UV-szűrős samponon és napozás utáni hajpakolás is, valamint vízálló hajvédő olaj spray kimondottan strandoláshoz.

Mi a Schwarzkopf Bonacure Sun Protect termékeit javasoljuk.

hajad meghálálja majd a törődést. Sokkal kezelhetőbb, egészséges és fényes marad, nem beszélve arról, hogy a nyár végi frissítő hajvágást megúszhatod 1-2 cm-rel.