Kismamák a fodrásznál 

Mai világban egyre több a természet tudatos nő, aki igyekszik kerülni a szervezet számára káros vegyi anyagokat. Ez különösen fontossá válik a várandóság ideje alatt.

Mi a helyzet a szépségápolással, ezen belül a frizurával? A várandósság alatti hajfestés valóban káros a magzat fejlődésére?

A legfontosabb, hogy a hajfestés ebben az időszakban is lehetséges, csak jobban oda kell figyelni a festék összetevőire, a vegyi anyagok belélegzésének elkerülésére és az sem mindegy, hogy ez a várandósság melyik szakaszában történik.

Ha még a babavárás legelső trimeszterében tartasz, addig – lehetőség szerint – próbáld meg elkerülni a hajfestést és várd ki a kockázatmentesebb periódust! Vagy válasz olyan eljárást vagy színező terméket, ami nem káros.

Most szerencsések vagyunk mert hódít az ombre, és a balayage! A legnagyobb pozitívum, hogy nem kell beszéljünk lenövésről, a festés során a fejbőrnek egyáltalán nem kell érintkeznie a hajfestékkel. Az ilyen jellegű hajszínt elég 3-4 havonta frissíteni. Így az első három hónap alatt is ápolt és trendi lehet a frizurád. Tehát ha babát tervezel és nincs ősz hajszálad érdemes áttérni erre a megoldásra.

Ha mindezek után is tartózkodsz a hajfestéstől – mert úgy érzed nem ér ennyit az egész – próbáld ki a különböző fizikai hajszínezőket, színezett balzsamokat, melyek a fodrászodnál elérhetőek. A fizikai hajszínezők teljesen ártalmatlan alkotóelemekből tevődnek össze, hiszen sem ammóniát, sem peroxidot nem tartalmaznak (egy komponensűek, nem hatolnak a hajszál belsejébe, csak a felületén tapadnak meg), 8-10. mosásig tartják meg színüket

Az egyik legfontosabb tanácsunk azonban az, hogy ha eddig nem festettél hajat, akkor mindenképp várd meg a terhesség és a szoptatás végét. Lesz bőven rá alkalmad a későbbiekben kipróbálni!

Járj rendszeresen fodrászhoz, így mindig ápolt és egészséges lesz a hajad. Vágass könnyen kezelhető praktikus frizurát, ha majd megszületik a baba könnyű legyen kezelni. A várandóság vége felé már nem kényelmes a hajmosás, hajszárítás. Kényeztesd magad, jár hetente frizrát csináltatni, hogy szebbnek érezhesd magad.