Hajápolási tanácsaink

Hajápolásnál, ha nem helyesen jársz el, akár roncsolhatod is a hajadat! A haj pedig csak akkor szép, ha egészséges!

Hajmosásnál mindig csak langyos vízzel moss hajat; a túl forró víz fokozza a faggyúmirigy működését, jobban zsírosodik a fejbőr!  A sampont a fejbőr igényeihez válaszd és felhígítva használd, jobban habzik, tehát hatékonyabban tisztít. A hajvégeket tilos dörzsölni! A fejbőrt jól átmasszírozva kétszer mosdd meg; egyidejűleg fokozod a vérkeringést, ami serkenti a hajnövekedést!

A hajszál állapotának megfelelően választhatsz balzsamot vagy hajpakolást. Törülköző szárazon tedd fel a haj hosszára (a fejbőrre és a hajtövekre ne kerüljön)!  Az optimális hatóidő az ápoló anyagok felszívódásához: 5-10 perc.

A hajszál vizesen a legérzékenyebb, ezért csak bontókefével fésüld, ha fokozottan kócolódik, használj kifésülő sprayt is! Törülközővel soha ne dörzsöld, csak csavard be, majd nyomkodd ki a hajadból a nedvességet!

A hajszárítót legalább 15 cm-re tartsd a fejedtől, és ne válassz túl magas hőfokot! Nem éri meg a gyors hajszárítás. A túl forró levegő csökkenti a fejbőr és a hajszál víztartalmát. Lehetőség szerint csak kivételes alkalmakkor használj hajvasalót vagy sütővasat: ez a legdurvább hőhatás, ami maradandóan károsítja a hajszálad. Hővédő termék használata pedig ilyenkor mindig kötelező!

Még érdemes arra is odafigyelni, hogy a boltokban kapható termékek csak kis mennyiségben tartalmazzák azokat a hatóanyagokat, melyek ápolják fejbőrödet és táplálják hajadat. A hatásosabb professzionális termékeket fodrászüzletekben szerezheted be.

Mi a többéves tapasztalataink és a vendégeink visszajelzései alapján a Schwarzkopf Bonacure termékcsaládját használjuk és ezeket ajánljuk otthoni ápoláshoz. A hajápolási tanácsadás szalonunkban díjmentes.