A hajvasalás szabályai

Mindig használj hővédő terméket hajvasaláshoz

Az elsődleges tanácsunk, hogy már a hajszárítás előtt, vizes hajra permetezd fel, így már a hajszárító hőjétől is óvod a hajad. Érdemes fodrásznál, vagy fodrászkellékesnél beszerezni a professzionális terméket. Ne feledd, hogy csak a teljesen száraz hajat szabad vasalni.

Kerüld az életek

Ha igazán egyenletes, szép frizurát szeretnél, akkor érdemes olyan hajvasalót választani, melynek a hajformázó teste lekerekített, tehát nem téglalap alakú. Ezzel sokkal könnyebben és gyorsabban is tudsz haladni, ráadásul az élek sem lesznek árulkodóak, valamint göndörítésre is alkalmas ez a fajta készülék.

Válaszd meg a megfelelő hőmérsékletet

Nem győzzük eléggé hangsúlyozni: a hajvasalás optimális hőfoka a 185°C, Egy kis háttérinfó: 150-175°C között nem lesz tartós az eredmény; 185-210°C speciális ellenálló hajtípus esetén szükséges lehet, de(konzultálj fodrászoddal), itt viszont a kutikula kiszáradhat, a haj pedig károsodik; 210°C fölött pedig a hajban lévő keratin elolvad, a haj súlyosan károsodik.

Megfelelő technika és sebesség

Ha biztonságban szeretnéd tudni tincseid hajvasalás során, akkor érdemes úgy is bánnod velük. Ügyelj arra, hogy egy tincsen megfelelő sebességgel húzd át a hajvasalót, így nem tehetsz kárt a hajban és még célod is eléred.

Pihentetés

Akármennyire is odafigyelsz arra, hogy mindent szakszerűen végezz a hajvasalás során és a legkevésbé károsító eszközt használd, mégis azt tanácsoljuk, hogy a hajvasalás ne legyen napi rutin. Engedd, hogy hajad olykor lazán kócos, vagy éppen hullámos legyen. Tudatos döntésekkel könnyen megóvhatod hajad szépségét és egészségét. Ha még sem szeretnél kompromisszumot, válaszd a tartós hajegyenesítő szolgáltatásunkat.