Melegollós hajvágás

A melegolló egy elektromos árammal működő eszköz, melyet 90-150 Celsius fok közötti hőmérsékletre tud beállítani a szakember, a haj minőségének és állapotának megfelelően. Az hő lezárja a hajszál szerkezetét, ezáltal nem válnak szét a hajvégek. Eredményeként a haj nagyon puha, látványosan sima és jól fésülhető lesz a vágás után. Elsősorban a hosszú hajkoronával rendelkező vendégeinknek ajánljuk. Hagyományos technikával 4-5 hetente ajánlatos a hajat vágatni ahhoz, hogy mindig egészséges és ápolt maradhasson, ám mivel a melegollós (wellness) hajvágással a végek nem törnek, így elegendő a kezelést 4-5 havonta megismételni: Ezért ha valaki növeszti a haját, mindenképp javasoljuk, hogy kérje fodrászától ezt a technikát! Hagyományos hajvágással a hajvégek lezáratlanok maradnak, és ha az így vágott frizurát nem óvjuk a környezeti hatásoktól, akkor a haj elveszti erejét, rugalmasságát és fényét. A wellness vágás ezzel szemben lezárja a hajvégeket (behegeszti), így az nem töredezik tovább, és a káros környezeti hatások nem rongálják a haj szerkezetét.

Mitől törik a hajunk?

A haj töredezettsége több tényezőn múlik. Egyrészt adottság kérdése, másrészt függ a kémiai és a mechanikai hatásoktól is. Nevezetesen egy rosszul, több alkalommal szőkített, vagy egy silány minőségű festékkel festett frizura jóval előbb roncsolódik, mint a természetes, natúr haj. Emellett az is lényeges, hogy ki, milyen termékekkel ápolja a haját nap, mint nap. Egy jó minőségű hagyományos ollóval is szépen le lehet vágni a tincseket úgy, hogy azok nem sérülnek. Ami igazán roncsolja a hajat, azok az úgynevezett nyeső borotvák, amiket még sajnos sok fodrász is alkalmaz azért, hogy gyorsabban tudják a frizurát „puhítani”. Ezzel ugyanis elvékonyítják, gyakorlatilag kihegyezik a hajvégeket, ráadásul mivel nem elég élesek, így nem vágják, hanem tépik a hajat.

Hajnövesztés esetén is azt javasoljuk, hogy legalább 3 havonta keresse fel fodrászát, akár egy ingyenes tanácsadásra! Jóval kisebb veszteséggel jár idejében felismerni, így megelőzni a problémát, mint utólag a növesztés eredményét a kukába dobni!