Mi az a tartós hullám és mire, meddig nyújt megoldást?

A tartós hullám nem összekeverendő a besütött loknik hónapokon át tartó hatásával.

A szakma mai állása szerint nem létezik még olyan eljárás, ami képes a szép fürtös, hullámos tincseket sokáig fenntartani.

A tartós hullám egy nedves hatású, kissé zilált, kócosabb hullámképet ad.

Ajánljuk vékonyszálú, egyenes, esetleg könnyen lelapuló hajú hölgyeknek, akik laza, könnyed, rugalmas, hullámos, vastagabb és dúsabb frizurát szeretnének bármilyen hajhosszhoz.

Természetes hullámos haj hatását kelti, nem olyan, mint egy dauer, de nem is olyan, mint a besütött lokni. Ez egy jóval kímélőbb eljárás, mint a normál dauer, kevésbé bontja meg a hajban a kémiai kötéseket, éppen ezért csak 8-10 hétig tart.

 

Eljárás:

Megmossuk a hajat, majd megtöröljük, előkezeljük, szükség esetén vágunk belőle, majd felcsavarjuk. Nem dauer csavaróra, hanem egy speciális puha eszközre. A csavaró méretét és a hatóidőt a fodrász határozza meg a haj típusa, állapota és az elérni kívánt eredményt figyelembe véve. Fontos a jó diagnózis, a precíz csavarás és a megfelelő hatóidő.

A felcsavart hajat belocsoljuk a volumennövelő szerrel és hatóidő után fixáljuk, majd megmossuk és utókezeljük. A vendég kérése szerint formázzuk a frizurát, akár kefével beszárítva, hogy dúsabb legyen, vagy hagyjuk göndören, behabozzuk és diffúzorral szárítjuk.